Bredbåndspuljen ruller videre

Så er der åbnet op for endnu en runde med regeringens bredbåndspulje. I år er der ændret på kriterierne, så det er blevet billigere at deltage, og så kan visse enkeltadresser nu også søge puljen.

Regeringen har åbnet op for en ny runde med bredbåndspuljen, så der igen er mulighed for at søge støttemidler til at få etableret bedre bredbånd. I forbindelse med årets pulje, er der blevet ændret på enkelte kriterier, for at gøre det mere attraktivt at søge puljen samt for at målrette puljen de adresser, der befinder sig i det mere åbne landdistrikt. 

Bredbåndspuljen er målrettet de områder, hvor der ikke er udsigt til bedre bredbånd. De adresser der er søgeberettigede, må maksimalt have adgang til hastigheder på op til 30 Mbit/s. Er ens adresse søgeberettiget, så vil man også have fået brev om dette i sin e-boks. For Randers Kommunes vedkommende har man i år vurderet, at der i alt er 473 søgeberettigede adresse. På dette kort kan man se, hvilke adresser der er søgeberettigede - https://bredbaandspulje.sdfi.dk/

Som det også har gjort sig gældende de sidste år, så bidrager Randers Kommune med 1.000 kr. pr. søgeberettiget adresse i de projekter, der får midler fra puljen.

Mere favorable vilkår for adresser i det åbne land

I år er der i alt afsat 100 mio. kr. til puljen. Heraf er de 20 mio. kr. øremærket adresser, som Energistyrelsen har vurderet befinder sig så langt fra eksisterende højhastighedsbredbånd og andre søgeberettigede adresser, at de kan søge som enkeltadresser. Hidtil har det været sådan, at det kun var sammenslutninger af husstande der kunne søge.

Herudover er kravet om gennemsnitlig egenbetaling sænket fra 4.000 kr. til 2.000 kr., og et projekt kan score ekstra point ved at inkludere adresser, der befinder sig mere end 200 meter fra andre søgeberettigede adresser eller adresser, der allerede har adgang til hurtigt internet.

Det vægtes fortsat positivt, at samle så mange adresser som muligt.

Tidsfrister

Afhængigt af om man søger sammen med flere adresser eller som enkeltadresse, er der forskellige deadlines, der skal overholdes.

Den almindelige ordning (sammenslutning af flere husstande)  
28. august 2022 Frist for indsigelse fra borgere og kommuner over adresser på bredbåndskortet
19. september 2022 Frist for at annoncere et bredbåndsprojekt.
24. oktober 2022 Frist for at indsende ansøgning om tilskud fra Bredbåndspuljen i 2022.
Medio december 2022 Udsendelse af tilsagn eller afslag.

 

Den særlige ordning (Enkeltadresser)  
13. juli 2022 Frist for tilmelding til annonceringslisten. 
14. juli 2022 Annonceringslisten offentliggøres
1. september 2022 Frist for at indsende ansøgning om tilskud fra Bredbåndspuljen i 2022.
Primo oktober Udsendelse af tilsagn eller afslag.

Brug for sparring? 

Hvis du har brug for sparring, så tøv ikke med at tage fat i Randers Kommunes koordinator på sbc@randers.dk eller ring på 2168 6035. Koordinatoren kan hjælpe med at skabe et overblik over, hvilke adresser man kan slå sig sammen med, så ens projekt har bedre muligheder for at komme i betragtning til støttemidler, og koordinatoren kan også bidrage med sparring ift. ansøgningsprocessen.