Regeringens bredbåndspulje

Bredbåndspuljen giver sammenslutninger og virksomheder mulighed for at søge støtte til lokale projekter for hurtigere og bedre bredbånd.

Bredbåndspuljen er den 30. april 2019 åbnet for ansøgninger om tilskud til bedre bredbånd. Puljen er målrettet de dårligst dækkede adresser i Danmark, hvor det er sværest at få bedre bredbånd på kommercielle vilkår. Bredbåndskortet er opdateret med information om, hvilke adresser der er tilskudsberettigede i 2019. Randers Kommune medfinansierer med et beløb på 1000 kr. pr. adresse i et bredbåndsprojekt.

Der vil være visse kriterier, der skal opfyldes i ansøgningen. Disse vil blive offentliggjort af Energistyrelsen i forbindelse med ansøgningsrunden. Søgte du i 2018, og fik afslag, skal du indsende en ny ansøgning. I det nye projekt kan du f.eks. forsøge at få flere adresser med på idéen eller foreslå at give mere i egenbetaling for derved at score flere points. Der kan ikke søges som enkeltperson, så der opfordres til at forsøge at etablere en lokal forening eller sammenslutning, der kan påtage sig opgaven.

Læs mere om bredbåndspuljen på Energistyrelsens hjemmeside.

Hvem kan søge?

På Energistyrelsens hjemmeside kan du se et kort over de adresser, der er berettiget til at søge støtte fra puljen på nuværende tidspunkt. Der arbejdes hele tiden på at forbedre kortet og kvalificere de oplysninger, de har om forbindelser på den enkelte adresse.

Se her hvilke adresser, Energistyrelsen vurderer kan søge.

Hvis du mener dit lokalområde er berettiget til at søge, men det endnu ikke er blevet godkendt af Energistyrelsen, opfordres du alligevel til at forberede dit projekt, så du kan nå at søge, hvis dit område bliver godkendt. I forbindelse med ansøgningsrunden, vil der desuden være mulighed for at lave en indsigelse på sin adresse, hvis man mener den bør være søgeberettiget.