Bredbåndsmidler på vej til landdistriktet

Igen i år har regeringens Bredbåndspulje rullet over landet. I alt var der ca. 96,4 mio. kr. afsat, og en del af dem lander i Randers Kommunes landdistrikt

Efterhånden er en rigtig stor del af Randers Kommunes landdistrikt dækket godt ind med hurtigt og stabil bredbånd. I alt har ca. 96 procent af adresserne her adgang til fiberbredbånd, og nu er der udsigt til, at endnu flere i den nærmeste fremtid slipper for de daglige frustrationer over langsomme forbindelser.

Igen i år er der blevet gennemført en runde med regeringens Bredbåndspulje, hvor sammenslutninger af adresser i geografisk afgrænsede områder kan søge om støtte til bedre bredbånd. Som noget ny har enkeltadresser, der ligger relativt fjernt fra andre adresser også kunnet søge midler i år. Det er der 11 adresser, der har gjort, og de modtager alle midler, ligesom de tre sammenslutninger af husstande, der har søgt puljen, gør.

Det bliver i alt til 95 adresser. I alt er der 3.462 adresser på landsplan, der har søgt, mens 2.447 adresser modtager midler. For adresserne i Randers Kommune gør det sig gældende, at der i alt bliver hevet ca. 4 mio. kr. hjem i støttemidler.

De tilbageværende adresser i landdistriktet uden adgang til godt bredbånd ligger meget spredt, hvilket har sat sit præg på projektområderne, der dækker bredt på landkortet. Således dækket område adresser langs Viborgvej og ned mod Glentebjerg Vin ved Læsten Bakker, mens et andet område består af adresser i oplandet omkring Øster Tørslev og Gjerlev. Det sidste projekt krydser kommunegrænsen mellem Randers Kommune og Favrskov Kommune og inkluderer i alt 40 adresser. I alle projektområder har der været høj tilslutning, hvilket også viste sig at være nødvendigt for at opnå nok point til at komme i betragtning til midlerne.

For alle adressers vedkommende gør det sig gældende, at det er Norlys, der kommer til at lavere fiberinfrastrukturen.

Har du spørgsmål vedrørende mulighederne for bedre bredbånd til dit lokalområde, så kan du sende en mail på sbc@randers.dk eller ringe på 2168 6035