Bedre mobildækning på vej

Energistyrelsen har afholdt auktioner over udvalgte frekvensområder - og det kan føre til bedre mobildækning i udvalgte områder i Randers Kommune

I forbindelse med Energistyrelsens auktion er der blevet peget på udvalgte områder over hele landet, hvor der skal komme bedre dækning. Når Energistyrelsen afholder frekvensauktion, kan teleoperatørerne byde ind på de specificerede områder og frekvenser, og det betyder, at visse områder kan se frem til at få styrket mobildækning - særligt hvad angår tale på 3G-nettet.

 

Områderne der er blevet udpeget er omkring Uggelhuse og ned mod Hørning, mens bl.a. Lem, Mejlby og Hørning også er blevet udpeget. I disse områder, vil det være Hi3G, der skal sikre bedre dækning. I områder omkring Tånum og Tebbestrup, vil det være TDC, der skal levere bedre dækning. Områderne kan ses her.

Teleoperatørerne er forpligtiget til at skulle tilbyde bedre dækning inden april 2022. For at nå i mål, vil der være et behov for, at der rejses flere master i kommunen. Her er Randers Kommune i dialog med teleoperatørerne, og håbet er naturligvis, at der kommer bedre dækning inden da.

Har du spørgsmål til mulighederne for, at der kommer bedre mobildækning i dit lokalområde, er du velkommen til at kontakte Randers Kommunes bredbåndskoordinator på mail: sbc@randers.dk eller på tlf.: 8915 1151