Bredbåndspuljen er igen åben

Energistyrelsen har åbnet op for endnu en omgang med Bredbåndspuljen, hvor sammenslutninger af husstande kan søge midler til bedre bredbånd.

Bredbåndspuljen har rullet hen over sommerhalvåret de sidste seks år, og planen var egentlig, at 2020 var sidste år med puljen. Behovet for bedre bredbånd eksisterer dog stadigvæk, og derfor er det igen i år muligt for sammenslutninger af husstande at søge om midler. Alle søgeberettigede adresser har fået tilsendt et brev i deres e-boks, hvor de gøres opmærksomme på, at man kan søge puljen.

I Randers Kommune er der de seneste år sket rigtig meget på bredbåndsfronten. Alle landsbyer og flere områder i det åbne land er blevet koblet på hurtigt og stabilt bredbånd, men der er dog stadig områder, hvor der er et behov.

For at komme i betragtning til midlerne fra puljen, er det vigtigt at gå flere husstande sammen. Som en tommelfingerregel kan man nemlig sige, at desto flere husstande der søger sammen, desto mere sandsynligt er det, at man kan få midler. Flere ting kan dog spille ind, så hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan man søger midler, og hvilke husstande det vil give mening at inkludere i et projekt, så kan du tage kontakt til Randers Kommunes bredbåndskoordinator Søren Brøndum Christensen på tlf: 2168 6035 eller mail: sbc@randers.dk.

Sidste frist for at annoncere et projekt er d. 20. september 2021, men det er en god idé allerede nu at begynde at undersøge mulighederne for lokal opbakning til et projekt.