Bredbåndsmidler til fem lokalområder

Igen i år var der afsat midler til en runde med Energistyrelsens bredbåndspulje, og det er der nu fem lokalområder i det åbne land i Randers Kommune, der kommer til at nyde godt af. De tildeles nemlig midler til etablering af fiberbredbånd, der etableres i løbet af 2022.

I fem lokalområder i landdistriktet kan man nu se frem til at få bedre bredbånd i løbet af 2022. De fem områder har nemlig fået samlet lokal opbakning til projekter, der har søgt bredbåndspuljen. De fem områder er i det åbne land, og befinder sig dermed i områder, hvor det kan være svært både at skabe bred lokal opbakning, og hvor det også er dyrere for udbyderne at rulle bredbånd ud. Men med støttemidlerne kan man nu se frem til færre frustrationer over langsomme forbindelser.

To af projekterne ved henholdsvis Fussingø og Kousted består af ganske få adresser, mens der er etableret større projekter i oplandet til Stevnstrup og Assentoft og særligt i oplandet omkring landsbyerne Hald, Lindbjerg og Tvede. I alt er der 75 adresser, der nu får bedre net. Det er Norlys, der vil stå for etableringen i alle områder.

På trods af at Bredbåndspuljen har kørt i efterhånden en del år, har der ikke været mange midler derfra, der er landet i Randers Kommune. Inden i år har der faktisk kun været ét projekt, der har modtaget midler til etablering af bedre bredbånd. Det hænger dog bl.a. sammen med, at det har kunnet lade sig gøre at etablere projekter der kunne klare sig på rent kommercielle vilkår uden støttemidler. 

Der er afsat midler til endnu en omgang med bredbåndspuljen i 2022, så er der behov for bedre bredbånd i dit område, så tøv ikke med at tage kontakt til kommunens maste- og bredbåndskoordinator og hør om mulighederne - sbc@randers.dk eller på 2168 6035

Du kan desuden læse mere om bredbånd i Randers Kommune på denne side - https://bredbaand.randers.dk/bedre-bredbaand/