Bredbåndsaktivitet i det åbne land

Energistyrelsens bredbåndspulje ruller igen derudad, og det har skabt aktivitet i Randers Kommunes landdistrikt

Mod forventningerne er der igen i år fundet midler til endnu en runde med Energistyrelsens bredbåndspulje, hvor sammenslutninger af borgere kan søge om midler til bedre bredbåndsopkoblinger. Og det har skabt aktivitet flere steder i landdistriktet.

Langt mellem de sidste adresser

I Randers Kommune er det de seneste år gået rigtig hurtigt med udrulningen af bredbånd. Alle landsbyer og store dele af det åbne land er nu opkoblet med fremtidssikret bredbånd, men der er fortsat adresser, hvor behovet eksisterer. Og de adresser der er tilbage, dem er der ofte langt imellem, hvilket kan gøre det mere kompliceret at blive opkoblet. Det vil nemlig i mange tilfælde være dyrere for bredbåndsudbyderne, og der kan ske at være en mindre grad af lokal samhørighed. Og det sidste er faktisk ret så relevant! Erfaringerne viser nemlig, at der hvor der er bred, lokal opbakning, der kommer der til at ske noget.

Tag fat i bredbåndskoordinatoren

Men det kan være svært at finde nok naboer, som man kan slå sig sammen med, og netop det er en af nøglerne til at få midler fra puljen. Her scorer man bl.a. point på at få flere adresser med i sit projekt, hvilket samtidig kan gøre det mere attraktivt for udbyderne. Så overvejer du at søge midler, så tøv ikke med at tage fat i Randers Kommunes bredbåndskoordinator, der har overblikket over, hvem det vil give mening for dig og dine naboer at slå sig sammen med.

Du kan fange bredbåndskoordinatoren på tlf: 2168 6035  eller på mail: sbc@randers.dk

På hjemmesiden www.bredbaand.randers.dk kan du læse mere om kommunens indsats for bedre digital infrastruktur.